S-a lansat noul centru SURGICAL TRAINING INSTITUTE, în cadrul Ponderas Academic Hospital

Redactia Saptamana Medicala

Lansarea are loc în contextul Săptămânii dedicate chirurgiei minim invazive

București, 21 noiembrie 2019. Miercuri, 20 noiembrie, a avut loc lansarea noului centru SURGICAL TRAINING INSTITUTE (STI), în cadrul PONDERAS ACADEMIC HOSPITAL, parte a Rețelei de sănătate REGINA MARIA. Coordonat de Prof. Dr. Cătălin Copăescu, noul centru este dedicat instruirii în chirurgia minim invazivă și intervențiilor asistate robotic sau endoscopic. Echipa de experți din România și de peste hotare are o experiență de peste 20 ani în organizarea de cursuri și a instruit peste 2500 de participanți până acum.


 S-a lansat noul centru SURGICAL TRAINING INSTITUTE, în cadrul Ponderas Academic Hospital


 S-a lansat noul centru SURGICAL TRAINING INSTITUTE, în cadrul Ponderas Academic Hospital

Nevoia constantă de educație a medicilor, dublată de evoluția tehnologică accelerată a aparaturii medicale, a impus actualizarea STI pentru pregătirea continuă, în beneficiul pacienților. Noul centru pune la dispoziția medicilor, studenților și asistenților medicali un spațiu mai generos, echipat adecvat pentru însușirea cunoștiințelor și aptitudinilor necesare utilizării noilor tehnologii, sub atenta coordonare a experților și în cadrul programelor educaționale cu recunoaștere internațională.


 S-a lansat noul centru SURGICAL TRAINING INSTITUTE, în cadrul Ponderas Academic Hospital


 S-a lansat noul centru SURGICAL TRAINING INSTITUTE, în cadrul Ponderas Academic Hospital


„Procesul de instruire nu este unul simplu și presupune un cadru dedicat, timp, experți, mentori pregătiți și dedicați, iar scenariul se repetă permanent pentru că mereu apar noi tehnologii sau îmbunătățiri ale acestora. Este important ca spitalele să se implice tot mai mult în procesul de educare a specialiștilor, iar rolul nostru ca medici este să ne instruim colegii.„, a declarat Prof. Dr. Cătălin Copăescu, Director Executiv Surgical Training Institute (STI).

Astfel, spațiul extins al centrului conține 9 posturi de training și aparatură de ultimă generatie, iar numărul de experți naționali și internaționali s-a mărit. În scopul unei colaborări internaționale de tip real-time, centrul a fost completat și cu echipamente care suportă transmisiuni 3D 4K pentru video conferințe și demonstrații operatorii din țară sau străinătate. Programul Surgical Training Institute acoperă mai multe domenii, printre care endoscopie, chirurgie generală, ginecologie, urologie, ORL, ortopedie, neurochirurgie sau chirurgie robotică, iar cursurile se vor desfășura cu o frecvență mai ridicată.


 S-a lansat noul centru SURGICAL TRAINING INSTITUTE, în cadrul Ponderas Academic Hospital


 S-a lansat noul centru SURGICAL TRAINING INSTITUTE, în cadrul Ponderas Academic Hospital


„În 2010, când am cunoscut echipa domnului Dr. Cătălin Copăescu și am acreditat primul centru de excelență (Surgical Review Corporation, SUA) m-am bucurat să cunosc un colectiv atât de dedicat pacienților, dar și instruirii continue a medicilor. Astăzi sunt mândru să fi contribuit la evoluția remarcabilă a spitalului Ponderas Academic Hospital, singurul din lume care deține acreditări internaționale pentru 6 Centre de Excelență. Existența Surgical Training Institute în Romania are un rol foarte important în creșterea și dezvoltarea numeroșilor medici din România și din străinătate.”, a completat Dr. Neil E. Hutcher, Chairman, Board of Directors Surgical Review Corporation, prezent la evenimentul de lansare.

Detalii despre cursuri se pot găsi la https://www.surgicaltraininginstitute.com/courses/all

Despre Ponderas Academic Hospital, Parte a Rețelei de Sănătate Regina Maria
Ponderas Academic Hospital este singurul spital privat din România cu 6 acreditări internaționale ce pune la dispoziție servicii medicale complete, integrate (spital, policlinică, imagistică) și acoperă toate specialitățile medicale și chirurgicale. Ponderas are o capacitate de 250 de paturi, 50 de cabinete medicale, 12 săli de operație, laborator de analize și un centru de training dedicat pentru instruirea medicilor în proceduri laparoscopice (SURGICAL TRAINING INSTITUTE), robotice și endoscopice. Echipa medicală este formată din 250 de doctori și 270 asistenți, care au tratat peste 300.000 de pacienți și au realizat 30.700 de intervenții chirurgicale minim invazive,peste 1.100 intervenții robotice și 8.700 intervenții bariatrice.

Despre Rețeaua de sănătate REGINA MARIA
Rețeaua de sănătate REGINA MARIA este lider în calitatea serviciilor medicale din România, fiind singurul operator care deține trei spitale cu acreditări internaționale. Prin cele opt acreditări deținute – o performanță unică în Europa Centrală și de Est, REGINA MARIA demonstrează constant angajamentul său pentru excelența medicală și siguranța îngrijirii pacienților.
Totodată, REGINA MARIA a inovat și segmentul serviciilor medicale pentru companii, lansând în premieră în România conceptul de abonamente corporate, în urmă cu 23 de ani. Mai recent, compania a dezvoltat și pachete medicale specializate pentru IMM și persoane fizice, gestionând în prezent un portofoliu de peste 570.000 de abonamente. În plus, în ultimii 10 ani, REGINA MARIA a investit peste 100 de milioane de euro în dezvoltarea sistemului medical din România, prin modernizarea sau deschiderea de noi locații, achiziția de aparatură performantă și pregătirea echipelor medicale.
REGINA MARIA este singura companie de servicii medicale din România care a preluat în totalitate și a integrat cu succes peste 30 de alți jucători de pe piață, având o prezență proprie în 20 de județe și acoperire națională prin intermediul celor 290 de clinici partenere. Compania reunește peste 6.000 de angajați și colaboratori în cele 64 de locații proprii din Bucureşti şi din țară, locații prin intermediul cărora oferă servicii complete de spitalizare și chirurgie, maternitate, policlinică, imagistică, laborator și stocare de celule stem, unui număr de peste 3.5 milioane de pacienți.

Sursa

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *