Vești bune! Azi, SUA începe testele pe oameni pentru un potențial vaccin împotriva coronavirusului


                Vești bune! Azi, SUA începe testele pe oameni pentru un potențial vaccin împotriva coronavirusului

Vești bune! Azi, SUA începe testele pe oameni pentru un potențial vaccin împotriva coronavirusului

Potențial vaccin împotriva coronavirusului. SUA începe să testeze azi, pe 45 de persoane, un potențial vaccin împotriva coronavirusului, potrivit abcnews.go.com. 

Primii participanți ai unui studiu clinic pentru un potențial vaccin împotriva coronavirusului vor primi, începnd de azi, o primă doză experimentală.

Institutul Național de Sănătate Publică din SUA finanțează studiul care are loc la Kaiser Permanente Washington Health Research Institute din Seattle. Oficialii spun că va dura între 12 și 18 luni pentru a putea fi validat un potențial vaccin.

Potențial vaccin împotriva coronavirusului

Testele vor fi făcute pe 45 de voluntari tineri și sănătoși cu diferite doze de vaccin dezvoltate de Institutul Național de Sănătate Publică împreună cu compania farmaceutică Moderna Inc. Nu există riscul ca voluntarii să fie infectați din cauza vaccinului pentru că acesta nu conține virusul. Scopul acestui studiu este să verifice dacă vaccinul este sigur și că nu are efecte adverse, înainte să se facă teste mai vaste.

Zeci de grupuri de cercetători din toată lumea se grăbesc să creeze un vaccin, în timp ce cazurile de persoane infectate cu COVID-19 continuă să crească. Vaccinurile pe care urmăresc să le dezvolte sunt diferite față de cele existente, iar noile tehnologii nu sunt doar mai rapide decât cele tradiționale, dat se pot dovedi și mai eficiente. Unii oameni de știință chiar vor să creeze vaccinuri temporare care să protejeze împotriva coronavirusului timp de o lună-două, pentru a câștiga timp să dezvolte un vaccin care protejează pe termen lung.

De asemenea, Inovio Pharmaceuticals urmăresc să înceapă teste de siguranță pentru un vaccin împotriva coronavirusului, începând cu luna viitoare, pe câteva zeci de voluntari, la Universitatea din Pennsylvania și la un centru de teste din Kansas City, Missouri.

”Chiar dacă testele inițiale merg bine, vorbim de un an, un an și jumătate până când vom avea un vaccin gata să fie folosit la scară largă,” a explicat dr. Anthony Fauci, director al Institutului Național de Sănătate Publică, din SUA, NIH.

 

Sursa

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *