Un dermatolog a dezvăluit ce alimente și băuturi îmbătrânesc pielea. Cauzează riduri și cearcăne


                Un dermatolog a dezvăluit ce alimente și băuturi îmbătrânesc pielea. Cauzează riduri și cearcăne

Un dermatolog a dezvăluit ce alimente și băuturi îmbătrânesc pielea. Cauzează riduri și cearcăne

Alimente și băuturi îmbătrânesc pielea. Medicul dermatolog Nigma Talib și make-up-artistul Charlotte Tilbury susțin că alimentele și băuturile pe care le consumăm își lasă amprenta pe chipul nostru.

Ea spune că îți dă seama imediat, după felul în care arată tenul unei persoane, dacă e băutoarea de vin, consumă multe lactate, zahăr sau gluten.

”Îmi dau seama de cum îmi intră un pacient pe ușă cu consumul căror alimente sau băuturi exagerează, după modul în care le îmbătrânește tenul. Pentru unii oameni e de ajuns să exagereze, de exemplu cu glutenul într-o zi, adică să mănânce cereale dimineața și pâine sau paste la prânz și seara, ca să se baloneze și să se umfle.

Alimente și băuturi îmbătrânesc pielea. Câteva pahare de vin pot cauza apariția ridurilor în jurul gurii și ochilor, iar dacă ai intoleranță, o bucățică de brânză poate duce la apariția cearcănelor”, a explicat dr. Nigma. ‘

În ultimii 10 ani, dr. Nigma a văzut mii de pacienți și e convinsă că alimentele pe care le mănânci și efectul lor asupra sănătății intestinelor este foarte important pentru modul în care îți îmbătrânește tenul.

”Orice problemă de digestie cauzată de anumite alimente, de exemplu dacă ai o intoleranță despre care nu știi sau dacă mănânci mai mult decât poți digera, poate duce la o cascadă de schimbări chimice și hormonale care accelerează procesul de îmbătrânire intern și extern , iar rezultatele și se văd pe față”, a adăufat dermatologul.

Alimente și băuturi îmbătrânesc pielea

‘Anumite grupe de alimente par să fie, în special, dăunătoare pentru ten: glutenul, lactatele, zahărul și alcoolul. Toate contribuie la îmbătrânirea prematură a feței, producând coșuri, riduri, piele lăsată, pete, cearcăne și pungi sub ochi.

Tenul afectat de alcool

Simptome: linii pronunțate sau roșeață între ochi, pori măriți, pleaope picate, piele deshidratată, obraji și nas roșii, riduri în jurul gurii. Nu doar vinul are acest efect asupra tenului, ci alcoolul, în general, în cazul femeilor care preferă să bea un pahar-două, în fiecare seară.

Tenul afectat de zahăr

Simptome: linii și riduri pe frunte, pungi sub ochi, coșuri înfundate pe toată fața, o tentă gri sau albicioasă a pielii. Cel mai vizibil semn al dependenței de zahăr este, însă subțierea sprâncenelor. Nivelul crescut al glicemiei afectează glandele suprarenale care au și rolul de a controla creșterea sprâncenelor. 

Tenul afectat de lactate

Simptome: Pleoape umflate, pungi sub ochi și cearcăne, puncte albe de grăsime.

 Tenul afectat de gluten

Simptome: obraji roșii și umflați, pete închise la culoare sau coșuri pe bărbie.  

Sursa

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *