Timp de 14 zile toate zborurile directe cu Italia sunt ANULATE din cauza coronavirusului


                Timp de 14 zile toate zborurile directe cu Italia sunt ANULATE din cauza coronavirusului

Timp de 14 zile toate zborurile directe cu Italia sunt ANULATE din cauza coronavirusului

Ministrul interimar al Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunţat, luni, suspendarea zborurilor din şi către Italia până pe 23 martie.

Reuniți la miezul nopții, după întrunirea Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență, miniștrii Vela, Costache și Bode, alături de Raed Arafat au făcut anunțul.

„Se aprobă suspendarea zborurilor efectuate de operatorii economici aerieni spre Italia şi din Italia către România pentru toate aeroporturile din ţară începând cu 9 martie ora 12,00 până pe 23 martie ora 12,00”.

Cetățenii români care sosesc din China, Italia, Coreea de Sud prin punctele de frontieră terestre vor intra în carantină pe raza județului de graniță sau în izolare la domiciliu, a anunțat Marcel Vela. 

În aceste județe există locuri pentru carantină și se discută acum suplimentarea locurilor, a spus Raed Arafat, șeful DSU. El a dat exemplul pasagerilor unui autocar care au fost plasați în carantină în Oradea, după ce unul dintre pasageri a făcut febră. Acesta este testat în prezent pentru coronavirus.

Operatorii aerieni au obligația de a nu permite îmbarcarea cetățenilor care vin din Italia, China, Iran, Coreea de Sud, către România cu escală, a precizat ministrul. 

Persoanele care intră în țară pe la punctele de frontieră și nu declară corect țara din care vin vor fi acuzați de fals în declarații.

„Vor fi verificări ample și până la urmă adevărul se află. Vom avea verificări în cascadă, prin poliție, dacă cetățeanul respectiv a respectat adevărul când a completat declarația. Când pui în pericol sănătatea publică, lucrurile sunt mai grave din punct de vedere penal. Este un apel la responsabilitate”, a spus Vela.

În cursul zilei de luni oficialii iau în calcul și închiderea școlilor. Ministrul Sănătății Victor Costache a declarat că sunt măsuri necesare de precauție și că în cazuri de siguranță națională nu poți fi niciodată prea precaut.

Sursa

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *