Testul de personalitate care iti arata daca relatia ta va functiona. 14 milioane de oameni l-au facut deja


                Testul de personalitate care iti arata daca relatia ta va functiona. 14 milioane de oameni l-au facut deja

Testul de personalitate care iti arata daca relatia ta va functiona. 14 milioane de oameni l-au facut deja

O relatie sanatoasa iti aduce in viata dragoste, sustinere si momente frumoase. Acest test te ajuta sa-ti dai seama daca ai partenerul potrivit.

O metoda potrivita pentru a afla daca esti in relatia corecta este testul de personalitate pe care l-au incercat 14 milioane de persoane (conform platformei Well and Good), conceput de antropologul Helen Fisher. Ea are o teorie despre faptul ca unii dintre noi sunt fericiti cu un partener care le seamana, iar altii se inteleg de minune cu persoane total diferite, scrie Women’s Health.

In cartea „Why Him? Why Her? How to Find and Keep Lasting Love” („De ce el? De ce ea?” Cum sa gasesti si sa pastrezi dragostea de durata), publicata in 2010, Fisher scrie ca exista patru tipuri de personalitate, determinate de patru neurotransmitatori din creier.

Astfel, personalitatea fiecaruia dintre noi este trasata de una dintre aceste substante chimice si asta decide cu cine suntem compatibili.

Testul e disponibil AICI, iar dupa completarea acestuia, in functie de rezultatul obtinut, afli cu care dintre aceste tipare te potrivesti si daca esti atrasa de cineva care iti seamana sau care are o personalitate total opusa.

Exploratorul (dopamina): Atras de cine ii seamana

Exploratorii sunt liberi prin definitie. Trasaturile lor au legatura cu eliberarea dopaminei in creier. Le plac noutatile si sunt dispusi sa-si asume riscuri ca sa experimenteze aventuri mentale si fizice. Sunt optimisti, energici, spontani, flexibili mental, adesea generosi, foarte curiosi si creativi.

Deseori, ei cauta un partener care sa-i insoteasca in aventurile lor: un alt explorator. Pentru ca sunt prietenosi si debordeaza de entuziasm, au cel mai mic interes pentru reguli si programe si n-au niciun chef sa-i controleze pe altii in loc sa-i faca repede sa se simta confortabil.

Exploratorii sunt foarte buni ascultatori, dar si foarte vorbareti. Sunt indiscreti, asa ca intra in vorba cu tine ca sa-si satisfaca curiozitatea. Dar tind sa caute cat de multa libertate si varietate pot avea pana cand intra intr-o relatie.

Citeste continuarea…

Sursa

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *