Superoamenii, noua rasă care va înlocui tot ce știm. E ca un upgrade de sistem, cum vor fi oamenii viitorului


                Superoamenii, noua rasă care va înlocui tot ce știm. E ca un upgrade de sistem, cum vor fi oamenii viitorului

Superoamenii, noua rasă care va înlocui tot ce știm. E ca un upgrade de sistem, cum vor fi oamenii viitorului

O nouă rasă de oameni este creată printr-o metodă controversată. Unele voci susțin că primul exemplar s-a născut și că va trăi 1000 de ani.

Asta da, știre bulversantă. O nouă rasă de oameni este la orizont, creată de oamenii de știință ca un amestec între biologie și lumea digitală. Biohackerii își testează propriu corp și, mai precis, limitele sale.

Un articol din publicația Vox prezintă fenomenul ca o încercare de actualizare a organelor umane, un nivel superior a tot ce știam până acum.

Este vorba de editare genetică, întocmai cum editezi o fotografie. Doar că în loc să potențezi saturația culorilor, updatezi organele.

Biohackingul vine la pachet cu numeroase practici bizare, cărora li s-ar putea aplica această etichetă. Poate că l-aţi văzut pe Jack Dorsey, CEO la Twitter, în clipuri care laudă beneficiile postului intermitent şi ale consumului de suc de sare în fiecare dimineaţă. Poată că aţi citit despre fostul angajat NASA, Josiah Zayner, care se injectează cu ADN, folosindu-se de tehnologia de editare genetică CRISPR sau despre indivizi care şi-au implantat un cip în braţ, scrie Digi24.

Biohackerii care au, în acest moment, cea mai mare notorietate sunt cei care experimentează pe propriile lor trupuri, în afara spaţiului tradiţional al laboratoarelor şi al instituţiilor de cercetare, în speranţa că-şi vor maximiza performanţa fizică şi cognitivă. Iar metodele prin care-şi modifică biologia sunt la fel de diverse ca şi ei.

O definiţie mai nimerită pentru biohacking ar putea fi încercarea de a-ţi manipula creierul şi trupul pentru a le optimiza performanţele, departe de graniţele medicinei alopate.

Unii dintre biohackeri cred cu tărie că vor descoperi tinereţea veşnică cu ajutorul tehnologiei. Gerontologul Aubrey de Grey susţine că prima persoană care va trăi 1.000 de ani s-a născut deja.

Articolul din Vox atrage atenţia asupra unui pericol real: pe măsură ce devenim mai deştepţi, mai puternici şi chiar nemuritori, făurim o societate în care toată lumea e presată să-şi modifice biologia – chiar şi atunci când nu vrea.

Sursa

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *