Superbacteria rezistentă la orice dezinfectant din spitale


                Superbacteria rezistentă la orice dezinfectant din spitale

Superbacteria rezistentă la orice dezinfectant din spitale

Superbacteria mortală Clostridioides difficile (C. dif) este rezistentă la toate soluțiile dezinfectante din spitale, potrivit unui studiu al oamenilor de știință americani, de la Universitatea Houston și publicat în “Antimicrobial Agents and Chemotherapy journal” al Societății Americane pentru Microbiologie.

Infecția cu bacteria C. dif este extrem de frecventă în rândul persoanelor în vârstă din spitale sau din alte unități de îngrijire a sănătății și provoacă inflamația colonului cauzând simptome care variază de la diaree la sepsis care poate pune viața în pericol.

Cercetătorii susțin că aproximativ 1% din totalul persoanelor peste 80 de ani, bolnavi sau nu, vor muri de o infecție cu C. dif., scrie 360medical.ro.

“Am descoperit că niciun dezinfectant nu a fost capabil să elimine complet bacteriile C. difficile încorporate în biofilme, deși am observat diferențe între dezinfectanți. Clorox este cel mai bun pe care îl avem, dar este totuși destul de caustic pentru mediul înconjurător”, relatează Kevin Garey, profesor de farmacie la Universitatea din Houston citat de sciencedaily.com.

Supraviețuirea C. dif în spitale și centrele de îngrijire medicală este deosebit de periculoasă. Centrul pentru controlul și prevenirea bolilor din SUA raportează că, în decurs de o lună de la diagnosticare, una din 11 persoane peste 65 de ani a murit din cauza unei infecții cu C. dif.

Sursa

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *