Studiu: Barbatii psihopati sunt mai atragatori in ochii femeilor


                Studiu: Barbatii psihopati sunt mai atragatori in ochii femeilor

Studiu: Barbatii psihopati sunt mai atragatori in ochii femeilor

Ei pot sa mimeze calitatile pe care le cauta femeile la un partener stabil. E o strategie pe termen scurt care are un pret, spun cercetatorii.

Un nou studiu care analizeaza legatura dintre psihopati si sexualitate arata ca acestia sunt mai atractivi pentru femei.

Teoretic, fiind incapabili sa simta iubirea sau remuscarea, psihopatii nu prea ar avea cum sa atraga femeile. Insa cercetatorii au descoperit ca, de fapt, situatia este exact pe dos: acesti indivizi par sa intre mai usor in gratiile femeilor, sunt mai deschisi la relatii scurte si au relatii sexuale de la varste mai fragede.

„De exemplu, psihologii care lucreaza in inchisori stiu de mult timp ca detinutii cu tendinte psihopatice incearca cu tenacitate sa faca sex si adesea reusesc, prezentand calitati atractive, de multe ori simulate, pentru a seduce membri ai echipei de securitate sau cadre ale personalului medical, teoretic instruiti pentru a nu cadea prada manipularii pe care psihopatii o incearca”, a explicat pentru PsyPost principalul autor al studiului, Kristopher Brazil.

Ipoteza exploatarii sexuale

Cum reusesc psihopatii sa faca uneori ca tulburarile de personalitate sa devina atractive pentru femei?

Studiul publicat de Evolutionary Psychology Science Journal pe 2 septembrie sugereaza ca unele trasaturi psihopatice ii pot ajuta pe posesorii acestora sa mimeze calitatile pe care femeile le cauta la partenerii lor. Aceasta posibilitate deschide calea unei ipoteze a exploatarii sexuale, cum o numesc cercetatorii.

Citeste continuarea pe andreearaicu.ro

Sursa

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *