Spania a ajuns pe locul al doilea în lume în privinţa numărului de decese provocate de coronavirus


                Spania a ajuns pe locul al doilea în lume în privinţa numărului de decese provocate de coronavirus

Spania a ajuns pe locul al doilea în lume în privinţa numărului de decese provocate de coronavirus

Spania a ajuns pe locul al doilea în lume în privinţa numărului de victime ale pandemiei de coronavirus, depăşind China la numărul de persoane decedate, informeaza Rador.

Autorităţile de la Madrid au anunţat că 738 de pacienţi au murit în ultimele 24 de ore, totalul deceselor depăşind astfel cifra de 3400, cu 133 mai mult decât numărul victimelor înregistrate în China.

Sindicatele din sănătate au depus o plângere la Curtea Supremă şi au somat ministerul să pună la dispoziţie, în maxim 24 de ore, echipamentele necesare pentru protecţia celor care lucrează în spitale şi pentru pacienţi.

Potrivit sursei citate, cu puțin timp în urmă, ministrul sănătății, Salvador Illa, a anunțat că executivul de la Madrid a plătit peste 400 de milioane de euro pentru cumpărarea echipamentelor necesare din China.

„Am încheiat un contract cu Guvernul chinez în valoare de 432 de milioane de euro pentru următoarele produse: echipamente de protecție individuală, peste 550 de milioane de măşti, care vor fi distribuite de-a lungul următoarelor opt săptămâni, 5,5 milioane și de teste rapide pentru lunile martie-aprilie, 950 de respiratoare, care vor ajunge din aprilie până în iunie, și 11 milioane de perechi de mănuși, distribuite în următoarele patru săptămâni”. Guvernul de la Madrid a cerut anterior ajutor Centrului de Coordonare de Răspuns la Dezastre al NATO. Autoritățile de la Madrid spun că Spania se apropie de varful epidemiei. Pe de altă parte, un sondaj realizat de Centrul de Cercetări Sociologice arată că aproape 70% dintre spanioli erau în favoarea măsurilor stricte împotriva pandemiei de coronavirus chiar de la începutul lunii martie, cu două săptămâni înainte de instituirea stării de urgență.

Sursa

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *