Sfântul care a îmblânzit leii este sărbătorit în fiecare an pe 17 decembrie! Mii de români îi poartă numele


                Sfântul care a îmblânzit leii este sărbătorit în fiecare an pe 17 decembrie! Mii de români îi poartă numele

Sfântul care a îmblânzit leii este sărbătorit în fiecare an pe 17 decembrie! Mii de români îi poartă numele

Sfântul Prooroc care a fost aruncat în groapa plină cu lei înfometați, dar Dumnezeu a închis gurile lor și ca niște mielușei au venit lângă el, fără să îi facă niciun rău este pe 17 decembrie prăznuit.

În fiecare an la data de 17 decembrie sunt sărbătoriți Sfântul Prooroc Daniel, dar și cei trei tineri Anania, Azaria și Misail. Aflați în postul Crăciunului, credincioșii au în această zi dezlegare la ulei și vin!

Foarte mulți necredincioși s-au întors la dreapta credință în Dumnezeu, când au văzut cum i-a îmblânzit Daniel pe lei, iar cei care nu au crezut în minune au fost pedepsiți chiar de rege pentru minciunile lor, el însuși fiind impresionat de grozăvia momentului.

Sfârșitul mucenicesc al Sfântului Prooroc Daniel și a celor trei tineri, Anania, Azaria și Misail s-a întâmplat în timpul păgânului rege babilonian Atic, foarte potrivnic evreilor și lui Dumnezeu. Toți au fost decapitați și trupurile lor au fost luate de îngerul Domnului și așezate pe Muntele Gheval sub o piatră mare.

Rugăciunea puternică pentru Sfântul Prooroc Daniel:

“O, Doamne, Dumnezeule cel mare si minunat, Care pazesti legamantul si indrumarea pentru cei ce Te iubesc pe Tine si iau aminte la poruncile Tale! Pacatuit-am, faradelege am facut, ca si cei nelegiuiti ne-am purtat, rasculatu-ne-am si ne-am departat de la poruncile si de la legile Tale. Si nu am ascultat de slujitorii Tai prooroci, care ne-au grait in numele Tau: catre regii nostri, catre mai-marii nostri, parintilor nostri si la tot poporul tarii.

Precum este scris in legea lui Moise, toata aceasta nenorocire s-a napustit asupra noastra, dar n-am imbunat fata Domnului Dumnezeului nostru, intorcandu-ne de la nelegiuirile noastre si luand aminte la adevarul Sau.

Acum asculta, Dumnezeul nostru, rugaciunea slujitorului Tau si ruga fierbinte si lumineaza fata Ta spre templul Tau pustiit, pentru numele Tau, Doamne!

O, Doamne, asculta! O, Doamne, iarta! O, Doamne, ia aminte si lucreaza! Nu intarzia pentru numele Tau, Dumnezeul meu; ca numele Tau il poarta cetatea si poporul Tau!”

Sursa

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *