Recomandarea Ministrului Sănătății pentru românii care vor să vină de Paște, din Italia: ”Evitați deplasările!”


                Recomandarea Ministrului Sănătății pentru românii care vor să vină de Paște, din Italia: ”Evitați deplasările!”

Recomandarea Ministrului Sănătății pentru românii care vor să vină de Paște, din Italia: ”Evitați deplasările!”

Recomandare pentru românii care vor să vină de Paște, din Italia. După ce prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului de Boli Infecțioase ”Matei Balș,” a recomandat românilor care vor să vină acasă, de Paște, din Italia, să nu vină dacă nu e nepărat necesar, Ministrul Interimar al Sănătății, dr. Victor Costache, are aceeași recomandare. 

” Vă voi răspunde ce i-am răspuns și fratelui meu, care este în Milano, va fi în izolare 15 zile dacă vine în țară. Este bine în această perioadă să înțelegem contextul în care ne aflăm și să ne limităm deplasările. Recomandăm să limităm deplasările, inclusiv … sigur că da, fiecare își ia propria hotărâre, dar este important să transmiteți și dvs. informația, recomandarea noastră este să limităm deplasările.” a transmis Victor Costache.

Recomandare pentru românii care vor să vină de Paște, din Italia

Prof. dr. Adrian Streinu-Cercel a precizat că cei care vin din Italia din zone cu coronavirus pot fi carantinați sau izolați la domiciliu. ”Dacă vor să vină acasă nu-i poți opri, dar s-ar putea să nu stea acasă cu cei dragi de Paște, ci să stea în în carantină sau în izolare la domiciliu, fără contact  cu cei din interior.”

Cetățenii care doresc informații despre situațiile legate de COVID – 19 pot apela numărul 0800800358.

De asemenea, cetățenii români din străinătate pot solicita informații numărul de telefon: +4021.320.20.20.

La aceste linii telefonice pot fi solicitate informații despre modul în care se manifestă virusul, modalități de prevenire a îmbolnăvirii și alte detalii legate de conduita preventivă.

Situația actuală

Astăzi, 5 martie, la nivel național sunt în carantină instituționalizată 38 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 11311 de persoane sunt în izolare la domiciliu și sub monitorizare medicală.
Vă reamintim că pe teritoriul României au fost confirmate 6 cazuri de infectare cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Un pacient, primul depistat pe teritoriul țării noastre ca fiind pozitiv, este considerat vindecat după ce două teste au ieșit negative la un interval de 24 de ore unul de celălalt. Bărbatul a fost externat.
Ceilalți 5 pacienți sunt internați la Cluj-Napoca, Timișoara și Iași, starea acestora de sănătatea fiind în acest moment bună.
În cursul zilei de ieri, 4 martie, au fost înregistrate 69 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 1011 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.
Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE. De asemenea, cetățenii români din străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.
Anchetele epidemiologice la Suceava și Timișoara continuă pentru a identifica toate persoanele cu care pacienții depistați pozitiv ieri au intrat în contact.
Facem apel la rudele persoanelor depistate pozitiv să respecte regulile de carantină și izolare și să nu încerce să viziteze pacienții internați, pentru că aceștia stau în izolare completă până când sunt declarați vindecați.
Cei doi cetățeni români infectați cu virusul COVID – 19 (coronavirus) și internați într-un spital din Japonia au fost declarați vindecați și vor fi externați. Cetățenii români se vor întoarce în țară.
În continuare vă prezentăm situația privind infectarea cu virusul COVID – 19 (coronavirus) la nivel european și global, făcând precizarea că România se numără printre statele cel mai puțin afectate de acest virus.
Astfel, până la data de 4 martie 2020, au fost raportate 3.351 de cazuri în UE / SEE, Regatul Unit, Monaco, San Marino, Elveția, Andora. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în Italia, Franţa, Germania, Spania și Regatul Unit.

ŢARA
CAZURI CONFIRMATE
DECEDAȚI
VINDECAŢI*

Italia
2502
80
276

Franţa
212
4
12

Germania
196
0
16

Spania
151
0
2

Regatul Unit
51
0
8

 

SITUAȚIE GLOBALĂ LA 4 MARTIE 2020

CAZURI CONFIRMATE
DECEDAȚI
VINDECAȚI*

93.076
3.202
51.026

 

Sursa

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *