Primul spital din Capitală cu heliport funcțional


                Primul spital din Capitală cu heliport funcțional

Primul spital din Capitală cu heliport funcțional

Este primul spital bucureștean cu un heliport funcțional. În cel mai solicitat Spital de Urgenţă din Capitală, primul heliport a fost inaugurat la Spitalul Universitar.

Folosirea acestuia va scurta cu aproximativ 30 de minute sau chiar mai mult timpul în care vor fi preluaţi pacienţii aflaţi în stare gravă, crescând astfel şansele lor de supravieţuire. Managerul instituţiei, Adriana Nica, a precizat că persoanele care vor fi aduse cu elicopterul vor  ajunge rapid în Unitatea de Primiri Urgenţe pentru a fi trataţi de medici.

Adriana Nica: Este o premieră nu numai pentru Spitalul Universitar, ci pentru pacientul critic care are nevoie de îngrijiri medicale de înaltă specialitate la spitalul nostru, dar și la alte spitale din București, în funcție de patologia cu care un astfel de pacient critic ajunge în București. Dacă anterior finanțării și execuției acestui heliport elicopterele SMURD aterizau în diferite zone din București, din zona respectivă pacientul era transferat către un spital de urgență, la noi sau în alt spital de urgență din București, traficul este destul de îngreunat și atunci timpul se scurgea în de favoarea pacientului.

Potrivit Radio România Actualități, heliportul a costat aproximativ un milion de euro, sumă suportată în totalitate de o companie privată. Un heliport funcţional, primul din România, se află şi la Spitalul de Urgenţă de la Oradea.

Sursa

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *