Postul miraculos. De ce ar trebui prescris de medici. Efectele sale sunt imediate, iar în vremuri de restriște este balsam pentru suflet


                Postul miraculos. De ce ar trebui prescris de medici. Efectele sale sunt imediate, iar în vremuri de restriște este balsam pentru suflet

Postul miraculos. De ce ar trebui prescris de medici. Efectele sale sunt imediate, iar în vremuri de restriște este balsam pentru suflet

Trăim vremuri tulburi, pe care poate nu le-am așteptat sau nu am fi crezut că pot fi reale, în această epocă modernă.

Mulți spun că planeta ia un răgaz să respire, pentru că oamenii au făcut tot posibilul până acum să o sufoce.

Ce afectează coronavirusul, atât de temut, motivul care a paralizat o planetă? Afecteză respirația, legătura noastră cu viața și cu divinul din noi.

Iar acum, obligați, nu avem încotro decât să ne descoperim. Auto-izolarea ne trimite la noi. Ne trimite ACASĂ, în sufletul nostru. Iar acolo sunt multe miracole nedescoperite, multe conștientizări care abia așteptă să iasă la suprafață.

Rânduiala strămoșească a poporului român este cea care ne-a ținut vii și verzi atâtea generații. Iar rânduiala bună tocmai ce fusese uitată sau intrase în desuet. În vremuri de frică, mulți au reînceput să se ducă în acel loc al sufletului care nu poate să nu te liniștească. La divinul din noi. Iar acest divin, această legătură cu Divinitatea se face prin curățenie morală, fizică și spirituală. Postul este miraculos și tămăduitor, este modalitatea în care deconectezi poftele fizice dintre priorități și îți dai voie să îți atingi latura spirituală.

De aceea, medici, tămăduitori și preoți îl recomandă la unison, cu căldură. Încercați să transformați autoizolarea în căutarea esenței postului, mai cu seamă că ne aflăm în Postul Paștelui, cel mai transformator dintre toate!

Beneficiile postului sunt uriașe, cu efecte imediate. Ar trebui prescris de medic

”Despre necesitatea postului pentru sufletul şi trupul nostru mărturiseşte întreaga literatură patristică. Influenţa benefică a postului asupra sănătăţii trupului o susţin şi oamenii de ştiinţă, dar numai în cazul când sufletele lor sunt luminate de învăţătura lui Hristos” – Nikolaj Evgrafovich Pestov, Cum să ne creștem copiii: calea spre desăvârșita bucurie

Postul purifică organismul

Sunt studii care arată că postul conferă reale avantaje în prevenţia bolilor de inimă şi diabetului. Persoanele care renunţă periodic la grăsimi de origine animală reuşesc să ţină sub control tensiunea arterială, să-şi normalizeze colesterolul, trigliceridele şi glicemia.

Consumul crescut de legume şi fructe este asociat cu reducerea stresului oxidativ, îmbunătăţirea imunităţii, a metabolismului, întârzierea îmbătrânirii.

Cercetătorii Institutului de Tehnologie din Massachusetts sunt de părere că celulele pot fi întinerite, dacă sunt înfometate.

Davin Sabatini și colegii săi au condus un experiment, prin care au ținut nemâncați, timp de 24 de ore, șoareci, după care au luat probe celulare, pentru a le evalua. Ei au demonstrat că foamea a dus la dublarea capacității de înmulțire a celulelor stem.

Tot cercetătorii au descoperit că în celulele înfometate se modifică și metabolismul, întrucât ele nu mai folosesc ca sursă de energie carbohidrații, ci grăsimile.

Oamenii de știință au ajuns la concluzia că foamea reînnoiește imunitatea și că moderația la mâncare ne îmbunătățește dispoziția. Toată abținerea de la alimente se împletește cu meditația și rugăciunea, metode infailibile de bunăstare mentală și de îmblânzire spirituală.

Postul ajută la vindecarea sufletului, dar și la cea a corpului. Beneficiile postului includ detoxifierea, vindecarea mai rapidă, pielea radiantă și hormonii anti-îmbătrânire.

Este bun pentru sistemul digestiv, deoarece stimulează metabolismul, scade nivelul de colesterol și reduce pofta de mâncare, gestionând astfel greutatea și obezitatea.

Ține la distanță probleme legate de epilepsie, artrită, pancreatită, cancer și probleme cardiovasculare.

Postul este despre reducerea semnificativă a alimentelor. Și având atâtea ore de stat la domiciliu, ne va fi foarte ușor, nemaiexistând un consum fizic susținut. Dar specialiștii recomandă rezervarea a cel puțin 40 de minute pentru gimnastică acasă.

Puteți găsi nenumărate variante de exerciții pe Internet, pe care le puteți efectua cu succes în intimitatea căminului dv.

Hrănirea spiritului acum este mai importantă ca niciodată. Toate bune tuturor!

Sursa

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *