Mineralul care scade riscul de pietre la rinichi


        Mineralul care scade riscul de pietre la rinichi

Mineralul care scade riscul de pietre la rinichi

Potasiul este  unul dintre cei mai importanți nutrienți. Acesta are un rol esențial în menținerea echilibrului de electroliți și lichide în organism. Știai că dacă ai suficient potasiu în corp, scazi riscul pentru pietrele la rinichi. 

Dar și riscul de accident cerebral vascular. Medicii spun că organismul uman are nevoie de o cantitate minimă de potasiu, mai exact de 100 mg, în mod regulat pentru a susțin funcțiile esențiale ale corpului.

Printre beneficiile potasiului pentru sănătate se regăsesc și îmbunătățirea sănătății osoase, stabilizarea funcției neurale, reglarea tensiunii arteriale. Dar poate și să reducă nivelul stresului și al anxietății. În plus, reglează nivelul zahărului din sânge, fiind util celor care au diabet zaharat.

Iată de ce potasiu este atât de necesar organismului uman:

 • Reglează nivelul de zahăr din sânge. O diminuare a nivelului de potasiu poate determina scăderea nivelului de zahăr din sânge, iar acest lucru conduce la apariția durerilor de cap, a transpirației, stărilor de nervozitate. Medicii spun că persoanele care au diabet trebuie să-ți mențină nivelul de potasiu la nivel optim. Tocmai pentru a minimiza șansele de creștere sau de scădere a nivelului de insulină și glucoză prin stabilizarea nivelului de zahăr din sânge.
 • Contribuie la menținerea sănătății osoase. Acest mineral are anumite proprietăți care stabilizează diferiți acizi organici și care ajută la menținerea calciului, implicit la rezistența osoasă. Sunt și studii care susțin că un consum de fructe și legume bogate în potasiu poate favoriza menținerea densității osoase pentru mult timp.
 • Reglează tensiunea arterială. Potasiu este util în menținerea la normalitate a tensiunii arteriale, acest lucru ducând la minimalizarea riscului de a dezvolta boli cardiovasculare.
 • Reduce stresul și anxietatea care dăunează grav sănătății organismului uman.
 • Ameliorează inclusiv celulita fiind ideal pentru doamne și domnișoare.

Principalele simptome ale deficitului de potasiu sunt: 

 • oboseală persistentă,
 • slăbiciune musculară,
 • sete continuă,
 • constipație,
 • dereglări ale funcției renale

Alimente bogate în potasiu: portocale, grepfrut, pește, sfecla roșie, roșii. Dar o cantitatea mare de potasiu conțin și:  sucul de prune, cartofii dulci, cereale, carnea de pui, migdale, avocado, banane, fasolea alba, spanac, caise uscate.

Sursa

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *