Mihaela Bilic, adevărul despre salata boef! Un singur ingredient este periculos pentru siluetă


                Mihaela Bilic, adevărul despre salata boef! Un singur ingredient este periculos pentru siluetă

Mihaela Bilic, adevărul despre salata boef! Un singur ingredient este periculos pentru siluetă

Salata boef este un fel de mâncare specific sărbătorilor, ea nu lipsește din casele românilor.

Și cum pregătirile de Crăciun au început, nutriționistul Mihaela Bilic ne-a spus cum putem prepara salata boef fără a ne pune silueta în pericol.

Iată ce scrie medicul pe pagina sa de Instagram, unde dăruiește zilnic sfaturi prețioase despre alimentația sănătoasă, fără frustrări.

Cand spui “salata” te gandesti la ceva dietetic, ușor. Ori salata de boeuf e mai degraba un fel consistent, complet de mâncare. Si daca cantitatea nu e simbolică (2 linguri), silueta va avea de câștigat/suferit.

Ingredientele sunt simple, hrănitoare: cartofi fierți, morcov, păstârnac, țelină (va recomand), mazăre, murături si carne. Chiar daca are “boeuf-ul” in titlu, poate fi facuta si cu carne de pui/curcan, dar si cu plulpă de porc(foarte gustos). De preferat castraveții murați in saramură, nu in oțet, fermentatia lactica aduce un plus de savoare si beneficii pentru digestie. Cartofii fierți si reci au amidon cu absortie lenta si rol prebiotic, iar mazarea e plina de fibre si minerale. De carne nu mai vorbim- sățioasă, cu proteine complete, antianemică si cu calorii negative.

Pana aici totul perfect, acoperim toate nevoile nutritive ale sezonului rece. De unde pot aparea problemele pentru siluetă? Din maioneză!!!! Pentru fiecare lingură socotiți 150cal. Este decizia fiecarei gospodine cât de “legată” va fi salata, însă sfatul meu este sa nu înnecați ingredientele, sa nu o transformati intr-un sos de maioneză.

Porția rămâne un element important, am incercat sa va sugerez cateva variante și puteti vedea si diferența de aspect/consistență in functie de cantitatea de maioneză- cu cat mai puțină, cu atât mai bine. Concluzia: salata de boeuf este, probabil, piesa cu “greutate” a meniului de Sarbatori. A se consuma cu moderație/responsabil!”, conchide nutriționistul Mihaela Bilic pe Instagram.

Sursa

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *