Mic-dejunul care te ajută să slăbești rapid. Acest aliment sățios, consumat dimineața, accelerează metabolismul și taie pofta de mâncare


                Mic-dejunul care te ajută să slăbești rapid. Acest aliment sățios, consumat dimineața, accelerează metabolismul și taie pofta de mâncare

Mic-dejunul care te ajută să slăbești rapid. Acest aliment sățios, consumat dimineața, accelerează metabolismul și taie pofta de mâncare

Ouale mancate dimineața, la micul dejun, ajuta la slabit pentru ca previn poftele si senzatia de foame care apar in timpul serii.

Persoanele care vor sa slabeasca ar trebui sa-si inceapa dimineața cu un mic dejun bogat in proteine care contine si oua. Oamenii de stiinta de la Universitatea din Missouri au descoperit ca proteinele ingerate dimineata tin pofta de mancare si senzatia de foame departe seara. Practic, micul dejun bogat in proteine regleaza pofta de mancare, mai ales in ceea ce priveste ciugulitul seara.

Heather Leidy, profesor in cadrul Departamentului de Nutritie al Universitatii din Missouri, a efectuat un studiu la care au participat 20 de tinere supraponderale si obeze, cu varste cuprinse intre 18-20 de ani. Leidy a constatat ca acestea aveau prostul obicei de a sari peste micul dejun.

Dieta pe baza de oua
 In cadrul studiului intins pe mai multe saptamani, tinerele au inceput sa manance dimineața, fiind impartite in doua grupe: unele care mancau un mic dejun bogat in proteine cu un ou in compozitie si altele care mancau cereale cu lapte sau iaurt. Caloric, ambele variante de mic dejun aveau o valoare de 350 de kilocalorii, diferentele fiind facute de continutul nutritional: micul dejun cu ou era axat pe proteine, in timp ce micul dejun cu cereale pe carbohidrati cu eliberare treptata.

Desi ambele variante sunt considerate sanatoase de nutritionisti, profesorul Leidy a constatat ca tinerele care au consumat dimineata oua au slabit mai mult pe parcursul a doua luni decat cele care au mancat cereale cu iaurt.

Mai mult de atat, in baza chestionarelor efectuate, Leidy a constatat ca tinerele care mancau un mic dejun bogat in proteine nu mai ciuguleau seara si nu mai erau tentate sa ia gustari in timpul zilei, spre deosebire de cele care mancau cereale integrale cu lapte sau cu iaurt. Acestora din urma li se facea adesea foame seara si obisnuiau sa manance la ore tarzii in noapte.

In baza rezultatelor studiului, cercetatorii au stabilit ca o dieta mai bogata in proteine, mai ales dimineața, ajuta cu adevarat la slabit.

Alimentele bogate in proteine satura mai bine si pastreaza mai bine senzatia de satietate decat alimentele bogate in carbohidrati sau grasimi, care – dimpotriva – cauzeaza oscilatii de glicemie mai mari, iar la fiecare scadere induc senzatia de foame.

Cu cat foamea este tinuta mai bine sub control, respectand regula celor trei mese pe zi si a celor doua gustari, toate in cantitati mici, cu atat sansele de a slabi sunt mai mari.

Un mic dejun compus din oua, dar si alte alimentele bogate in proteine, feresc organismul de stari bruste de foame si de mania ciugulitului tarziu in noapte, motiv pentru care creste si sansele de a slabi.

Sursa

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *