Mare sărbătoare creștină azi! Mii de români îi poartă numele. Ritualul de 9 zile al acestei sfinte care îndeplinește orice dorință


                Mare sărbătoare creștină azi! Mii de români îi poartă numele. Ritualul de 9 zile al acestei sfinte care îndeplinește orice dorință

Mare sărbătoare creștină azi! Mii de români îi poartă numele. Ritualul de 9 zile al acestei sfinte care îndeplinește orice dorință

În fiecare an pe 13 decembrie, o mare sfântă este prăznuită de către creștini, iar mii de români îi poartă numele, dar mulți nu îi cunosc marea putere pe care o au rugile îndreptate ei.

Sfânta Lucia este o sfântă mai puţin cunoscută în calendarul ortodox, însă povestea aceastei muceniţe trebuie cunoscută de toţi cei care îi poartă numele.

Sfânta Lucia este venerată că sfântă şi de către catolici, anglicani, luterani, precum şi de către credincioşii ortodocşi.

Sfânta Muceniţă Lucia era din Siracuza Siciliei şi era logodită. Îmbolnăvindu-se mama ei, a plecat cu ea la Catana, ca să se roage Sfintei Muceniţe Agata să o izbăvească sfânta de curgerea de sânge. Când a ajuns la Catana a văzut în vis pe Sfânta Agaţa. Sfânta i-a făgăduit mamei ei tămăduire de boală, iar ei i-a vestit mai dinainte suferinţe muceniceşti pentru Hristos. După însănătoşirea mamei sale, Sfânta Lucia a împărţit toate averile sale săracilor şi era gata să mărturisească pe Hristos, potrivit crestinortodox.ro.

Fiind pârâtă de logodnicul ei, a fost dusă înaintea lui Pashasie, domnul cetăţii, care a poruncit să o ducă într-o casă de desfrâu, ca să fie necinstită. Prin harul lui Hristos însă a rămas curată; au tăbărât mulţi asupra ei, dar n-au putut să o mişte din locul în care se proptea. Pentru că aceia şi-au pierdut nădejdea că o mai pot mişca din loc, şi pentru că nici n-au putut-o arde cu focul ce-i aprinseseră acolo unde stă, căci sfânta era păzită de Dumnezeu, i-au tăiat capul cu sabia.

Rugăciunea la Sfânta Lucia este un ritual. Credincioșii catolici numesc acest ritual novena. După cum sugerează și numele, trebuie respectat vreme de nouă zile consecutiv. Și începe la data de 13 decembrie, când este pomenită sfânta de toți credincioșii creștini.

Rugăciunea la Sfânta Lucia nu rămâne niciodată fără răspuns. Și niciun credincios nu renunță la a-i înălța rugi fierbinți, căci credința a făcut ca dorințele lor să devină realitate.

Rugăciunea pe care este bine să o rostiţi în această zi:

Sfântă Lucia, lumină călăuzitoare spre cer

a celor care se luptă cu valurile învolburate

ale pasiunilor dezordonate şi ale lumii,

te rugăm, mijloceşte-ne

de la veşnicul Soare, Isus Cristos,

harul de a avea şi noi cel puţin o scânteie de iubire,

pentru a-i îndruma pe semenii noştri, prin exemplul bun,

pe calea cea strâmtă spre împărăţia cerurilor.

Înflăcărează-ne mereu, ca să nu se stingă niciodată

lumina credinţei din sufletul nostru, iar la sfârşit

să-l vedem pe bunul Dumnezeu în lumina nesfârşită.

Prin Cristos Domnul nostru. Amin.

Sursa

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *