Lucruri clare si concrete care iti intaresc imunitatea, arma care lupta cu bolile si virusurile


                Lucruri clare si concrete care iti intaresc imunitatea, arma care lupta cu bolile si virusurile

Lucruri clare si concrete care iti intaresc imunitatea, arma care lupta cu bolile si virusurile

Imunitatea este cuvantul de ordine cand vedem in jur cate persoane se imbolnavesc cu noul tip de coronavirus.

Daca vrei sa stii ce sa faci pas cu pas ca sa ai un sistem imunitar puternic, iata cateva lucruri pe care trebuie sa le respecti!

Nu exista nicio dovada ca un anume stil de viata sau consumul unor alimente sau suplimente alimentare te vor feri de infectarea cu coronavirus. Insa exista mai multe feluri in care iti poti ajuta sistemul imunitar sa functioneze cat mai bine si, astfel, sa fii mai bine protejata.

Ce sa faci pas cu pas ca sa ai un sistem imunitar puternic? Iata care sunt cele mai bune metode ca sa iti intaresti sistemul imunitar:

Respecta regulile de igiena si redu contactul cu persoane straine!

Spala-te cat mai des pe maini si pe fata, evita sa-ti atingi ochii, nasul si gura cu mainile fara sa te speli inainte. Evita persoanele care tusesc, stranuta sau transpira excesiv si incearca sa stai cat mai departe de zonele aglomerate.

Mananca alimente proaspete!

Iti poti ajuta sistemul imunitar sa functioneze mai bine daca regimul tau alimentar cuprinde fructe si legume proaspete. Acestea contin vitamine, minerale si fibre. Alege-le pe cele care sunt bogate in vitamina C, asa cum sunt patrunjelul, citricele, broccoli, ardeiul iute si capsunele.

Evita suplimentele alimentare!

Exista o credinta populara, neconfirmata de studii de specialitate, conform careia suplimentele alimentare pot contribui la cresterea numarului de celule ale sistemului imunitar. Adevarul este ca sistemul imunitar este un mecanism fin, foarte bine reglat, iar interventiile in functionarea lui pot perturba activitatea acestuia. Iar unele suplimente pot crea probleme foarte serioase.

Citeste continuarea…

Sursa

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *