Încă două cazuri de coronavirus confirmate în România


                Încă două cazuri de coronavirus confirmate în România

Încă două cazuri de coronavirus confirmate în România

Coronavirusul începe să își facă prezența discret și în România. După primul caz, al unui tânăr din Gorj asimptomatic, avem doi pacienți care se simt rău.

Secretarul de stat Nelu Tătaru a anunţat într-o conferinţă de presă la sediul MAI, că alte două cazuri au fost depistate pozitiv la testul de infecţie cu coronavirus. Este vorba de un bărbat din Maramureş şi de o femeie din Timişoara. Cele două persoane s-au întors în țară din Italia, din zone care nu se aflau în carantină. Au început anchetele epidemiologice. Vor fi testate toate persoanele cu care au călătorit cei doi noi pacienți.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, a anunţat, vineri, că cele două noi cazuri de coronavirus din România sunt din afara zonei de carantinare. „Să subliniem că cele două cazuri au venit din afara zonei unde este impusă izolarea sau carantinarea. La acest moment, ambele se află în centrele unde urmează să fie tratate”, a spus Arafat.

Bărbatul de 45 de ani vine din afara zonelor carantinate. Acesta s-a întors în țară pe 25 februarie, el fiind bolnav încă de când se afla în Italia. Acolo a mers la medic și i s-a prescris tratament simptomatic. S-a întors acasă, unde a mers iarăși la medic. A fost internat la spital și a primit tratament simptomatic. Pentru că a început să se simtă din ce în ce mai rău, bărbatul a fost transferat la Cluj, unde s-a constatat prezenta coronavirusului.

În al doilea caz, este vorba de o femeie de 38 de ani din Timișoara care pe 17 februarie merge o zi la Bergamo, se întoarce în România, iar pe 25 februarie prezintă un prim semn de stare alterată. Stare subfebrilă. Se prezintă la spital pe 27 pentru evaluare. Se face testare si merge acasă în izolare. Astăzi, și testul acesteia este confirmat pozitiv.

Femeia a rămas la centrul din Timișoara, bărbatul a rămas la centrul din Cluj. Starea de sănătate a femeii din Timișoara este bună. Bărbatul a avut ieri un puseu de insuficiență respiratorie, a fost transferat la Cluj și este într-o situație mai bună, sub supravegherea medicilor.

Sursa

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *