Google în centrul unui scandal! A colectat datele medicale a milioane de persoane, fără acordul lor


                Google în centrul unui scandal! A colectat datele medicale a milioane de persoane, fără acordul lor

Google în centrul unui scandal! A colectat datele medicale a milioane de persoane, fără acordul lor

Google se află în centrul unui scandal, după ce The Wall Street Journal a publicat în exclusivitate un material care cita documente interne şi surse la curent cu problema, potrivit cărora gigantul tehnologic a colectat fără permisiune date medicale despre zeci de milioane de americani.

Potrivit EFE, citat de Agerpres, colectarea datelor a făcut parte dintr-o iniţiativă a Google, intitulată ‘Project Nightingale’ (Proiect Privighetoarea), prin intermediul căreia celebrul motor de căutare accesează informaţii ale pacienţilor companiei medicale Ascension, cea mai mare firmă catolică de acest tip şi care are sediul în Saint Louis (Missouri).

Acordul a fost semnat în secret anul trecut, însă schimbul de date dintre Google şi Ascension s-a accelerat în această vară, conform documentelor interne consultate de The Wall Street Journal, scrie Agerpres.

Prin acest acord, Google ar putea avea acces la datele personale a zeci de milioane de americani care locuiesc în 21 din cele 50 state ale SUA.

Între datele colectate de Google, figurează diagnostice medicale, rezultate ale unor teste de laborator şi registre de internare, între alte rapoarte, ceea ce echivalează cu un istoric medical complet, cu nume şi date de naştere ale pacienţilor, a detaliat ziarul american.

Nici pacienţii şi nici medicii nu au fost anunţaţi despre schimbul de date între Google şi Ascension, conform The Wall Street Journal, care a arătat că cel puţin 150 de angajaţi ai companiei tehnologice au avut deja acces la datele privind sute de milioane de pacienţi.

Într-un comunicat remis The Wall Street Journal, Google a susţinut că proiectul său respectă legile federale privind protecţia datelor medicale.

Sursa

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *