Fișe medicale în atenția poliției. Sunt verificate în toată țara


                Fișe medicale în atenția poliției. Sunt verificate în toată țara

Fișe medicale în atenția poliției. Sunt verificate în toată țara

Fișe medicale în atenția poliției. Poliția investighează în toată țara felul în care sunt eliberate aceste fișe medicale

Poliția română s-a pus pe treabă și a început verificările în toată ţara pentru a desluși cum sunt eliberate aceste fișe medicale. În principal, este vorba de fişele medicale pentru obţinerea sau preschimbarea permisului auto, a celui de port armă sau pentru obţinerea ajutorului social şi pentru ieşirea la pensie pe caz de boală, potrivit Radio România Actualități.

Au fost deschise 55 de dosare penale pentru luare şi dare de mită, pentru trafic de influenţă, abuz în serviciu, fals şi constituire de grup infracţional organizat.

Poliţiştii au constat că, de exemplu, fişele medicale au fost eliberate fără ca persoanele în cauză să facă testele şi analizele medicale sau că fişele medicale erau semnate de medici care nu se aflau la data respectivă în localitate sau că persoane cu handicap vizual grav sau handicap psihic au obţinut sau preschimbat permisul de conducere, acțiuni care – spun anchetatorii – pot avea un impact grav în ce privește siguranța circulației pe drumurile publice.

Recent, procurorii DIICOT au destructurat un grup infracțional în județul Caraș Severin, care elibera permise de port armă și celor care nu aveau dreptul să dețin așa ceva. Cinci persoane, dintre care patru polițiști sau foști polițiști au fost arestați preventiv în această cauză, în care este cercetat sub control judiciar și fostul prefect al județului Caraș Severin.

Sursa

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *