Este oficial! Avem pandemie de coronavirus


                Este oficial! Avem pandemie de coronavirus

Este oficial! Avem pandemie de coronavirus

Epidemia de Covid-19 este o ”pandemie”, a anunţat miercuri Organizaţia Mondială a Sănătăţii

Epidemia de Covid-19 este o ″pandemie″⁣, a anunţat miercuri Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Până în prezent, de la descoperirea coronavirusului în Wuhan la finalul anului trecut, peste 118.000 de oameni din mai mult de 110 ţări au fost infectaţi. Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat miercuri: „Nu am mai văzut niciodată o pandemie provocată de un coronavirus”. El a adăugat că totuşi crede că pandemia poate fi controlată.

Directorul general al Organizaţiei a denunţat nivelul alarmant al propagării virusului, dar şi lipsa de acţiune. Tedros Ghebreyesus a avertizat că este posibil ca numărul de infectări să crească.
Tedros Ghebreyesus: ”În zilele şi săptămânile care vor urma este de aşteptată o creştere a numărului de cazuri, a numărului de decese şi a numărului de ţări afectate.”
Peste 120.000 de cazuri diagnosticate cu coronavirus au fost înregistrate şi peste 5.000 de decese la nivel mondial. Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, pandemia este o boală nouă care s-a răspândit la nivel mondial. Deoarece majoritatea oamenilor nu sunt imuni la această nouă boală, aceasta se poate răspândi peste aşteptări. Pandemiile se referă, aşadar, la răspândirea geografică a unei boli. Decizia de a declara o pandemie revine directorului general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Sursa

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *