Doi copii și mama unuia dintre ei au murit, într-un bloc din România, după ce a fost făcută deratizare. Autoritățile evacuează clădirea


                Doi copii și mama unuia dintre ei au murit, într-un bloc din România, după ce a fost făcută deratizare. Autoritățile evacuează clădirea

Doi copii și mama unuia dintre ei au murit, într-un bloc din România, după ce a fost făcută deratizare. Autoritățile evacuează clădirea

Doi copii și mama lor au murit, în Timișoara după ce în clădirea în care locuiesc a fost făcută deratizare. Alți locatari au ajuns, de asemenea, în îngrijirea medicilor. Se fac verificari in alte doua locatii din Timisoara unde s-au executat recent operatiuni ample de dezinsectie si deratizare

Totul s-a petrecut pe strada Mioritei la nr. 10. Primul ajuns la Spitalul de Copii Louis Turcanu, sambata, a fost bebelusul de numai 10 zile, despre care se stia ca s-a inecat cu lapte ajuns in plamani in cantitate mare. In ciuda eforturior disperate ale doctorilor de a-l salva, acesta s-a stins la scurt timp.

Ambulanta a fost chemata apoi duminica la un alt apartament din bloc, de unde medicii au preluat un copilas de 3 ani care avea dureri de burta si de cap si varsaturi. In acest caz parintii au refuzat initial internarea, pentru ca mai apoi sa fie readus in Urgente, pentru ca starea i s-a agravat. Copilul a murit, iar luni dimineata s-a stins si mama acestuia, in varsta de 29 de ani.

Doctorii au intervenit apoi pentru alti 3 copii si 3 adulti din imobil, cu aceleasi simptome, care au fost internati.

Medicii si politistii au intrat in alerta si incearca sa stabileasca ce s-a intamplat.

15 apeluri au fost incepand de sambata, de la ora 8.00 dimineata, de la aceeasi adresa. La primul copil, de 10 zile, s-a presupus ca ar fi fost inecat cu lapte. Apoi, un al doilea copil de trei ani a murit, si acum si mama acestuia din urma. Nu se stie exact cauza, asteptam rezultatul autopsiei„, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro Florin Crisan, purtator de cuvant al Serviciului de Ambulanta Timis.

Strada Mioritei a fost complet blocata si au fost mobilizate forte de interventie, inclusiv echipa de Cercetare Biologica, Radiologica si Nucleara (CBRN).

Din primele informatii, se pare ca in blocul cu pricina, unul de garsoniere, fost de nefamilisti, s-ar fi facut de curand o ampla operatiune de dezinsectie si deratizare. Nu se stie deocamdata daca are sau nu vreo legatura cu nenorocirea.

Imobilul va fi evacuat si locatarii care erau in apartamente vor fi supusi unor verificari medicale amanuntite.

A fost convocat Comitetul pentru Situatii de Urgenta de catre subprefectul judetului Timis. Sunt intrunite acolo toate autoritatile care au legatura cu aceasta tema. ISU a trimis echipe de investigare care pot sa constate daca exista substante toxice. Si din alte judete au fost trimise echipaje care sa ajute echipajul de la Timisoara. Decizia inaintea Comitetului care a fost raportata catre noi e ca cu doua microbuze si cu un echipaj de prim-ajutor se face evacuarea celor care se afla in acest moment in bloc pentru investigatii. Acestea sunt masurile care sunt luate acum. Vrem sa aflam cum au ajuns cei doi copii si doamna care a decedat, unde au avut contacte si vom vedea cu ce rezultate vor veni colegii care investigheaza zona. Chestia cu deinfectia sau deratizarea nu stiu daca s-a confirmat inca. Nu vrem sa speculam pâna nu avem concluzii definitive. Astept sa fiu sunat sa mi se spuna care sunt concluziile. Suntem in contact si cu cei de la Ministerul Sanatatii. Trebuie luate masurile necesare„, a declarat Raed Arafat, secretar de stat in Ministerul Afacerilor Interne, pntru opiniatimisoarei.ro. 

„In urma sedintei Comitetului pentru Situatii de Urgenta, au fost evacuati locatarii intregului imobil, din cele 200 de apartamente. Este evaluata starea de sanatate a tuturor celor care locuiesc in bloc si au fost impartiti intre spitalul Judetean si cel Municipal. In prezent se fac cercetari CBRN de catre ISU Timis si ISU Bihor. A fost organizat un punct de comanda mobil si sunt centralizate datele de catre STS si UPU„, transmit reprezentantii ISU Timis, scrie opiniatimisoarei.ro.

Se fac verificari in alte doua locatii din Timisoara unde s-au executat recent operatiuni ample de dezinsectie si deratizare, precum cea din blocul de pe strada Mioritei din Complexul Studentesc, unde doi copii si mama unuia dintre ei au murit, iar alti 3 copii si 3 adulti au ajuns internati in spital, cu dureri de cap, de burta si varsaturi.

Sursa

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *