De la ce vârstă ar trebui să se pensioneze medicii potrivit unui nou proiect de lege


                De la ce vârstă ar trebui să se pensioneze medicii potrivit unui nou proiect de lege

De la ce vârstă ar trebui să se pensioneze medicii potrivit unui nou proiect de lege

De la ce vârstă ar trebui să se pensioneze medicii . Medicii s-ar putea pensiona, la cerere, la 57 de ani, potrivit unui nou proiect de lege adoptat marți de comisia pentru sănătate și familie din Camera Deputaților.

Proiectul a avut un traseu sinuos în  circuitul legislativ: avizat favorabil de Consiliul Legislativ și de Consiliul Economic și Social (decembrie 2018), punct de vedere negativ din partea Guvernului (februarie 2019), aviz negativ al Comisiei pentru drepturile omului, culte și problemele minorităților naționale (martie 2019), respins de Senat în 11 martie 2019, potrivit 360medical.ro.

De la ce vârstă ar trebui să se pensioneze medicii

Însă Camera Deputaţilor este cameră decizională în cazul acestui proiect de act normativ, iar Comisia pentru sănătate şi familie a propus marți plenului Camerei Deputaţilor adoptarea proiectului de lege, cu amendamentele admise.

De la ce vârstă ar trebui să se pensioneze medicii. În forma adoptată de comisie și care va intra în plenul Camerei Deputaților, proiectul legislativ prevede adăugarea, după alineatul (2) al articolului 391 din Legea nr.95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, a unui nou alineat cu următorul conținut: “La cerere, medicii se pot pensiona la vârsta de 57 de ani”.

Raportul comisiei a fost adoptat cu majoritate de voturi (14 voturi pentru, 5 abțineri).

Sursa

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *