De ce este această brânză cea mai sănătoasă din lume


        De ce este această brânză cea mai sănătoasă din lume

De ce este această brânză cea mai sănătoasă din lume

Brânza cea mai sănătoasă din lume! Se știe deja de ceva timp că dieta mediteraneană este una dintre cele mai sănătoase.

În 2019, chiar a fost numită cea mai bună dietă, de către US News. Dat fiind faptul că rezultatele ei sunt uimitoare, tocmai de aceea a fost analizată de specialiști.


        De ce este această brânză cea mai sănătoasă din lume

Unul din ingredientele de bază ale dietei mediteraneene este brânza feta, cum este posibil? Există mulți nutriționiști care nu recomandă brânza, spun că e grasă, că îngrașă, că întreține inflamațiile în corp, că nu se digeră, că mai bine nu consumăm. Care e adevărul? Cum poate una dintre cele mai bune stiluri de viață să conțină un aliment controversat?

Și cum grecii sunt sănătoși, cunoscut fiind faptul că ei mănâncă aproape zilnic brânză feta?

Este brânza feta sănătoasă?

Un lucru minunat legat de acest tip de  brânză este că se face din lapte de capră. Așadar, dacă aveți tulburări digestive de la laptele de vacă, brânza feta poate fi o variantă foarte bună.

Ce alte beneficii mai are brânza feta?

Combate anemia

Anemia este asociată cu un nivel scăzut de fier, acid folic sau vitamina B12. Vestea bună este că brânza feta are multă vitamina B12, deci previne anemia, dacă este consumată constant.

Previne migrenele

Iarăși ne salvează vitamina B, deoarece brânza feta conține vitamina B2 sau riboflavină, una dintre cele opt vitamine aparținând complexului B. Toate contribuie la transformarea carbohidraților în glucoză.

Această vitamină reduce migrenele și orice formă de durere de cap.

Susține sănătatea osoasă

30 g feta conțin 140mg calciu, așadar vitamina care previne osteoporoza și care întărește sistemul osos. De asemenea, calciul susține sănătatea inimii, a mușchilor și a nervilor.

Conține probiotice

Feta este o brânză crudă, făcută din lapte nepasteurizat. Adică vine cu bacterii bune pentru mediul intestinal. Alegeți acele tipuri de brânză feta care conțin probiotice, care au cuvintele ”organic” sau ”probiotic” pe etichetă. Probioticele sunt esențiale pentru sănătate, ele tratează diareea, infecțiile vaginale, infecțiile de tract urinar, sindromul de colon iritabil, chiar și eczemele copilăriei.

Conține acizi grași, care sunt extrem de benefici

Acidul linoleic conjugat CLA este un acid gras care se găsește în produsele de origine animală. Acesta  intensifică arderea grăsimilor, reducând grăsimea corporală și sprijinind sănătatea generală a organismului.

Poate preveni diabetul și unele tipuri de cancer. Brânzeturile făcute din lapte de capră au o concentrație mai mare a acestui acid. Așadar, încă o bilă albă pentru brânza feta.

Dieta mediteraneană este dieta despre care s-a demonstrat științific că prelungește viața. Este ușor de ținut și poate fi începută la orice vârstă.

Dieta mediteraneană este proclamată drept reţeta pentru o viaţă sănătoasă. Contribuie la prevenirea a numeroase afecţiuni, oferă beneficii şi în cazul în care este adoptată la o vârstă înaintată putând reduce riscul de deces, conform unui studiu realizat în Italia.

Dieta mediteraneană presupune un consum ridicat de peşte, nuci, legume proaspete, ulei de măsline, fructe și brânză feta.

Sursa

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *