Cum se apara sistemul tau imunitar de coronavirus si cum il poti ajuta


                Cum se apara sistemul tau imunitar de coronavirus si cum il poti ajuta

Cum se apara sistemul tau imunitar de coronavirus si cum il poti ajuta

Specialistii ne explica ce sa facem ca sa ne ferim de coronavirus. Totul porneste de la sistemul tau imunitar de care trebuie sa ai grija.

Pana la producerea unui vaccin care sa contracareze aparitia acestui virus, cea mai buna aparare impotriva lui este propriul tau sistem imunitar.

Afla mai jos cum functioneaza sistemul imunitar si ce poti face ca sa-l intaresti.

In aceasta perioada in care noul virus Covid-19 se extinde cu repeziciune, cu siguranta te-ai intrebat: care sunt cele mai bune metode de aparare?

Contribuind la intarirea sistemului tau imunitar, iti ajuti organismul sa lupte impotriva agentilor patogeni. Iti vei imbunatati rezistenta la raceli si gripe, dar si la alte boli infectioase. Fara un sistem imunitar am fi in imposibilitatea de a ne apara impotriva agentilor care ajung in organism din interior.

Iata care sunt principalele functii ale sistemului imunitar:

Lupta impotriva agentilor patogeni care produc infectii si ii elimina din organism. Dintre agentii patogeni, cei mai frecvent intalniti sunt: bacteriile, virusii, ciupercile.

Recunoaste si neutralizeaza substantele daunatoare provenite din mediul inconjurator.

Lupta impotriva bolilor care produc modificari in organism, asa cum sunt celulele canceroase.

Cum se activeaza sistemul imunitar?

Sistemul imunitar poate fi activat de multe elemente pe care organismul nu le recunoaste ca apartinandu-i. Aceste elemente poarta numele de antigeni si pot imbraca diferite forme: proteinele de pe suprafata bacteriilor, ciuperci si virusuri.

Citeste continuarea…

Sursa

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *