Cum să scapi de vergeturi cu tratamente naturiste la îndemână


                Cum să scapi de vergeturi cu tratamente naturiste la îndemână

Cum să scapi de vergeturi cu tratamente naturiste la îndemână

Deşi sarcina este cea mai răspândită cauză de apariţie a vergeturilor, acestea pot apărea şi pe corpul adolescentelor sau pe cel al bărbaţilor.

Creşterea accelerată a corpului şi fluctuaţiile de greutate pot avea ca rezultat apariţia vergeturilor pe coapse, talie şi torace, spre disperarea doamnelor şi domnişoarelor.

Celebrităţi precum actriţele Kate Beckinsale şi Scarlett Johansson au fost fotografiate şi ele cu vergeturi, cunoscute şi sub denumirea de „striaţii argintii” – unul dintre termenii medicali care definesc vergeturile -, cauzate de ruperea dermei, ţesutul compact al pielii, aşezat sub epidermă.

Şi bărbaţii pot deveni „victimele” acestui proces fiziologic, zonele afectate fiind în general braţele, picioarele şi spatele.

Există, însă soluții naturale și eficiente pentru diminuarea vergeturilor.

Iedera este de un real folos. Cel mai bun mod de folosire este sub formă de cataplasme. Măcinaţi planta până obţineţi o pulbere fină, amestecaţi cu apă pentru a-i conferi consistenţa unei paste, apoi aplicaţi direct pe zonele de piele afectate. Menţineţi aproximativ 15 minute, după care spălaţi cu apă călduţă.
O altă metodă pe care o puteţi folosi este să vă înfăşuraţi zona afectată de vergeturi cu frunze de iederă opărite în prealabil şi apoi aplicate. După această operaţiune vă puteţi înfăşura în folie de plastic (alimentară) circa trei-patru ore. Apoi aplicaţi ulei de cocos, pe care îl masaţi foarte bine.

Rețetă de cremă

Dacă doriţi o cremă mai complexă pentru masaj, apelaţi la următoarea formulă: două linguriţe cu ceară de albine, o linguriţă cu vitamina E (ulei), trei linguri cu unt de cacao, o linguriţă cu ulei de măsline, o linguriţă cu ulei de in şi trei linguri cu gel de aloe pur şi proaspăt. Puneţi întregul amestec într-un vas la bain-marie şi încălziţi la foc mediu până când untul de cacao şi ceara de albine se topesc complet. La sfârşit, dacă doriţi, adăugaţi câteva picături de uleiuri esenţiale a căror aromă vă place foarte mult (trandafiri, portocale, lavandă, lemon grass, Patchouli, de exemplu). Depozitaţi într-un vas de sticlă, acoperit cu un capac.
În locul cremei mai puteţi folosi o combinaţie de uleiuri: patru linguri cu ulei de migdale, o lingură cu ulei de avocado, şapte picături de ulei de lavandă şi cinci picături de ulei de neroli.

 

Sursa

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *