Cele mai solicitante joburi pentru inima femeilor: Meseriile care te pot imbolnavi


                Cele mai solicitante joburi pentru inima femeilor: Meseriile care te pot imbolnavi

Cele mai solicitante joburi pentru inima femeilor: Meseriile care te pot imbolnavi

Unele profesii ne pot afecta mai mult sanatatea. Un studiu nou ne arata care sunt cele mai solicitante joburi pentru inima femeilor.

Stilul de viata poate afecta sanatatea inimii – dieta nesanatoasa, lipsa miscarii si fumatul sunt cei mai mari factori de risc. Dar exista si un aspect care nu primeste la fel de multa atentie, desi ar trebui: profesia pe care o urmam.

Cercetarile recente demonstreaza ca este posibil ca ocupatia unei persoane sa creasca riscul unei boli de inima sau al problemelor cardiovasculare. De exemplu, un studiu efectuat pe un grup de persoane din Japonia arata ca functiile de conducere, indiferent de sectorul de activitate, implica un risc mai mare de boli cardiace. Insa cercetatorii spun ca nu stiu exact cum anume si cat de mult contribuie un loc de munca la aparitia bolilor de inima.

Potrivit Medical News Today, unele profesii par să afecteze mai mult decat altele inima unei femei. Bede Nriagu si colegii sai de la Universitatea Drexel din Philadelphia au prezentat la congresul Asociatiei Americane a Inimii, desfasurat intre 16 si 18 noiembrie, un studiu care dovedeste ca unele profesii au legatura cu bolile de inima ale femeilor.

Femeile care lucreaza ca asistente medicale, in psihiatrie si in alte sectoare medicale au si ele un risc cu 16% mai mare de a se imbolnavi de inima. Dintre acestea, asistentele au un risc cu 14% mai mare.

Citeste continuarea…

Sursa

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *