Cea mai indicată alegere dintre toate băuturile alcoolice. Recomandarea nutriționistului Mihaela Bilic


                Cea mai indicată alegere dintre toate băuturile alcoolice. Recomandarea nutriționistului Mihaela Bilic

Cea mai indicată alegere dintre toate băuturile alcoolice. Recomandarea nutriționistului Mihaela Bilic

Medicul Mihaela Bilic vine în întâmpinarea românilor care vor să se bucure de sărbători, dar să riște cel mai puțin când vine vorba de siluetă.

Iată ce sfat dă Mihaela Bilic tuturor petrecăreților. Care este cea mai indicată băutură alcoolică în perioada de Sărbători?

Vin sau bere? Șampanie!

Orice masa de sarbatoare trebuie sa fie stropita cu un pic de alcool. Care e cea mai buna alegere? Vinul, cu siguranță!!

In conditii normale, as spune vinul roșu, cu toate ca se spune ca doamnele ar trebui sa bea vin alb. Ca sa iesim din acest impas decizional, eu va propun “bulele”, de orice culoare.

Fie ca este vorba de sampanie sau prosecco, vinul spumant consider ca este un produs de răsfăț, de sarbatoare, macar si datorita felului in care este obtinut: in vin sunt puse anumite culturi de bacterii care fermenteaza si produc dioxidul de carbon responsabil de bule. Iar metoda originala de fermentatie “champenoise” presupune sticle ținute la orizontală si rotite la cateteva zile cu un anumit numar de grade.

Mie mi se pare ca vinul spumant are asa o poveste frumoasă: este un vin “mângâiat”, care de atâta bine freamătă de plăcere. Ca nutritie si calorii, un pahar de vin inseamna 125 ml si 80 cal indiferent de culoare. Si e adevarat, ideal pentru sanatate este vinul roșu, datorita continutului bogat in antioxidanti.

Pentru siguranta siluetei voastre limitati consumul la 1-2 pahare/zi. Si nu uitati sa va bucurati/sa profitati de efectul de buna-dispizitie si relaxare cu care alcoolul vine la pachet. Da, o fi el toxic pentru toate celulele, dar consumat cu moderatie e cel mai eficient si banal anxiolitic. Sa înceapă distractia, conchide nutriționistul pe Instagram.

Sursa

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *