Ce mâncăm pentru accelerarea imunității și pentru o bună stare mentală. Creștem rezistența organismului la boală


                Ce mâncăm pentru accelerarea imunității și pentru o bună stare mentală. Creștem rezistența organismului la boală

Ce mâncăm pentru accelerarea imunității și pentru o bună stare mentală. Creștem rezistența organismului la boală

Accelerarea imunității este unul dintre cele mai importante aspecte ale sănătății. Primăvara capricioasă ne poate aduce răceli și viroze, adică un stres suplimentar în condițiile de pandemie cu coronavirus. Este important să știm pe ce ne bazăm, iar cu super alimentele nu dăm greș.

Nu trebuie să uităm că sistemul nostru imunitar iese destul de slăbit din iarna geroasă şi lungă. Acesta este cel mai important mecanism cu ajutorul căruia ne apărăm de agenţii patogeni şi luptăm împotriva bolilor în mod natural.

Medicul Luigi Gratton membru în „Programul de analiză a obezităţii ca factor de risc” derulat de Centrul pentru Nutriţie Umană din cadrul Universitaţii California din Los Angeles (UCLA), recomandă câteva alimente, la îndemâna tuturor, cu ajutorul cărora ne putem întări sistemul imunitar primăvara și vara.

Ghimbirul conţine gingerol, un compus cu proprietăţi anticancerigene. Prin stimularea metabolismului, el ajută la eliminarea toxinelor, precum şi la intensificarea arderii grăsimilor. Ne redă pofta de viaţă, ne scoate din letargie, făcându-ne să ne regăsim tonusul, energia şi optimismul. O cană de ceai de ghimbir cu lămâie și miere poate face minuni în organism!

Afinele sunt unele din cele mai sănătoase fructe. Ele conţin un „pachet” de antioxidanţi numiţi antocianidine – care dau culoarea roşu intens fructelor şi legumelor -, ce previn acţiunea radicalilor liberi de la nivelul matricei celulelor de colagen, blocând lezarea ţesuturilor, ce poate cauza cataractă, glaucom, varice, hemoroizi, afecţiuni cardiovasculare şi cancer. Antocianina, pigmentul roşu-albastru din afine, îmbunătăţeşte structura venelor, dar şi întregul sistem vascular, declară medicul Luigi Gratton.

Ceaiul verde conţine antioxidantul EGCG, care reduce riscul declanşării multor tipuri de cancer. „Fitonutrienţii din ceaiul verde favorizează dezvoltarea bacteriilor folositoare din tractul digestiv. Ei inhibă dezvoltarea bacteriilor nocive din tractul digestiv: E. coli, Clostridium şi Salmonella. 70% din sistemul imunitar al organismului nostru se găseşte în tractul gastrointestinal”, subliniază medicul Luigi Gratton.

Scorţişoara este bogată în antioxidanţi care inhibă coagularea sângelui şi proliferarea bacteriilor. „Scorţişoara stabilizează nivelul de zahăr din sânge şi reduce colesterolul rău. Tratează extremităţile reci, crampele musculare, durerile cauzate de răceală sau gripă, durerile reumatice, indigestia, lipsa poftei de mâncare. Condimentul nu are contraindicaţii şi poate fi adăugat în orice fel de ceai, având proprietatea de a răspândi în tot corpul o puternică senzaţie de căldură”, spune Luigi Gratton.

Merele constituie cea mai importantă sursă de pectină, o fibră naturală care are multe efecte benefice asupra sănătăţii. Merele scad nivelul colesterolului, previn cancerul pulmonar şi afecţiunile cardiace, protejează organismul de virusul gripei. De asemenea, merele reglează glicemia (fiind recomandate persoanelor care suferă de diabet), au proprietăţi antiinflamatorii, antibacteriene şi conţin o cantitate importantă de antioxidanţi care ajută la detoxifierea organismului şi la întărirea imunităţii.

Sursa

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *