Ce efect are ibuprofenul în cazul coronavirusului. Un medic român face precizări


                Ce efect are ibuprofenul în cazul coronavirusului. Un medic român face precizări

Ce efect are ibuprofenul în cazul coronavirusului. Un medic român face precizări

Ibuprofenul în cazul coronavirusului. După ce pe internet a circulat o informație potrivit căreia ibuprofenul ar agrava simptomele coronavirusului, medicul pediatru Mihai Craiu precizează că aceasta este o informație falsă. Iată ce a scris pe pagina de Facebook:

Ca de obicei trebuie verificată informația, in ACESTE vremuri tulburi.
Atunci cand venim în contact cu ceva care ne zguduie cu adevărat și care pare să contrazică realități bine dovedite si implementate în protocoalele medicale, vă ROG să verificați de mai multe ori.
Se pare ca așa zisa veste, cu Ibuprofenul si Corticosteroizii care fac rău in COVID-19, este un fake news. Există surse ce susțin că a fost folosit de hackeri siteul ministrului Olivier Veran (ministrul Sănătății in Franța) pentru a răspândi aceasta informatie falsă.

Ibuprofenul în cazul coronavirusului

MESAJE DE LUAT ACASA:

1. Nu există dovezi care să contraindice folosirea nurofenului sau a cortizonicelor in COVID-19.

2. Pacienții care primesc, ca profilaxie pentru astm, un medicament ce conține orice tip de cortizon inhalator NU TREBUIE să modifice sau să oprească tratamentul cu acest tip de steroizi. Chiar daca ar fi reală vestea citată mai sus ea se referă la ALTCEVA. Steroizii inhalatorii nu produc nivele sistemice semnificative pentru a interacționa cu diversele mecanisme imune, in COVID-19 sau în orice altă boală.

Trebuie să reținem, totuși că nu este indicat să ne tratăm singuri și că trebuie, neapărat să cerem sfatul medicului înainte de a lua orice medicament.

Sursa

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *