Care e cea mai eficientă metodă să scapi de burtă, după 40 de ani. Fără diete restrictive!


                Care e cea mai eficientă metodă să scapi de burtă, după 40 de ani. Fără diete restrictive!

Care e cea mai eficientă metodă să scapi de burtă, după 40 de ani. Fără diete restrictive!

Nivelul estrogenului din corpul femeii scade o dată cu înaintarea în vârstă și, potrivit medicilor, din această cauză, pot apărea diverse fluctuații în greutate, grăsimea depunându-se în special în zona abdomenului.

Mai mult decât atât, după 40 de ani, femeilor le este mai greu să slăbească. Totuși, o talie subțire nu inseamnă doar un aspect fizic plăcut, ci și o stare de sănătate bună, scrie HealthyFoodHouse.com.

Experții afirmă că un abdomen plat poate fi obținut și după 40 de ani dacă sunt puse în practică următoarele sfaturi:

Stabiliți-vă scopuri clare și realiste!

Pentru a vă bucura de succes, trebuie să aveți în minte anumite obiective clare. Gândiți-vă că schimbările pe care le veți face vor avea impact nu doar asupra aspectului fizic ci și asupra stării de sănătate. După cum știți, persoanele supraponderale se confruntă adesea cu afecțiuni precum diabet, hipertensiune și colesterol ridicat și dumneavoastră vreți să evitați în primul rând aceste lucruri.

Dacă v-ați propus să slăbiți, renunțați la ideile de tipul „5 kilograme într-o săptămână”, „haine cu trei mărimi mai mici până la sfârșitul lunii”.

Eliminați stresul!

Din cauza stresului, corpul secretă un hormon numit cortizol, „responsabil” pentru stocarea grăsimii în zona abdomenului. Găsiți metode eficiente de a vă relaxa, petreceți timp în natură și cu prietenii, nu vă asumați lucruri pe care nu le puteți duce la bun sfârșit. Organizați-vă și plănuiți-vă o agendă din timp.

Faceți sport/ Îmbunătățiți-vă rutina de exerciții fizice!

Una din consecințele îmbătrânirii este pierderea masei musculare. De aceea, specialiștii în fitness și nutriție recomandă exerciții cu greutăți ușoare, pentru a întări mușchii și sesiuni intense de cardio, care ard multe calorii într-un timp scurt. Pilates sau yoga reprezintă opțiuni ideale pentru persoanele care vor să diminueze stresul și să își îmbunătățească flexibilitatea.

Spuneți „adio!” dietelor!

Indiferent de vârstă, este o greșeală majoră să ne supunem unor diete restrictive. După 40 de ani, înfometarea va avea un impact negativ asupra metabolismului deja încetinit. Medicii sugerează ca doamnele trecute de această vârstă să se concentreze asupra unei alimentații sănătoase.

Renunțați la alimente procesate, la prăjeli și dulciuri. Asigurați-vă necesarul de calorii, dar optați pentru alimente proaspete și integrale. Consumați proteine slabe, salate și nuci.

Sursa

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *