Autoinjectoare cu adrenalină oferite gratuit de Primăria Capitalei pentru elevii cu alergii din școli


                Autoinjectoare cu adrenalină oferite gratuit de Primăria Capitalei pentru elevii cu alergii din școli

Autoinjectoare cu adrenalină oferite gratuit de Primăria Capitalei pentru elevii cu alergii din școli

Elevii alergici vor primi gratuit autoinjectoare cu adrenalină.

Unităţile de învăţământ din Capitală în care există copii cu alergii severe beneficiază de autoinjectoare cu adrenalină oferite gratuit prin cabinetele medicale şcolare, a declarat vineri pentru AGERPRES directorul medical al Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, Turkes Ablachim.

„Încă de acum doi ani am aflat că în grădiniţe şi şcoli există copii cu alergii severe. Elevii au adus adeverinţe medicale la medicii unităţilor de învăţământ, iar pe baza acestora ASSMB a achiziţionat autoinjectoarele cu adrenalină pentru a fi disponibile la şcoală în situaţia unor urgenţe medicale. (…). Suntem preocupaţi să asigurăm acestor copii alergici un mediu sigur la şcoală”, a explicat Turkes Ablachim.

Turkes Ablachim a spus că tot personalul medical din grădiniţe, şcoli şi licee a fost instruit începând din luna mai. La sesiunile de formare, susţinute de specialiştii în alergii de la Asociaţia Română de Educaţie în Alergii (AREA), au fost invitate şi cadrele didactice din şcolile în care există copii cu alergii, dar şi părinţii acestor elevi şi preşcolari.

„Cadrele didactice au apreciat această iniţiativă şi au considerat-o foarte utilă pentru a putea înţelege nevoile acestor copii, şi mai ales pentru a putea acţiona prompt în situaţiile de urgenţă. De asemenea, au înţeles că stă în puterea lor să evite bullying-ul faţă de aceşti copii, prin oferirea de explicaţii colegilor din acea clasa asupra alergiilor”, a susţinut directorul medical al ASSMB.

Turkes Ablachim a declarat că există mulţi copii care au alergii, dar despre care nu există informaţii medicale, întrucât părinţii se tem ca cei mici să nu fie marginalizaţi din cauza afecţiunii lor.

Sursa

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *