Alimente pe care le poți consuma și după data de expirare fără niciun pericol


                Alimente pe care le poți consuma și după data de expirare fără niciun pericol

Alimente pe care le poți consuma și după data de expirare fără niciun pericol

Există câteva alimente care au dată de expirare, fiindcă producătorii sunt obligați prin lege să afișeze așa ceva, însă pot fi consumate în continuare, fără a te expune niciunui pericol.

Este foarte important sa verifici eticheta si sa respecti termenul de valabilitate in cazul produselor perisabile, insa cateva pot intra la categoria EXCEPTII.

In unele cazuri, termenul de valabilitate al unui produs este orientativ, el referindu-se mai degrabă la calitate decât la cât de sigur este pentru consum respectivul produs.

De exemplu, pastele uscate pot rezista mai mult timp decât scrie pe ambalaj, dacă acesta nu este deschis. Pâinea “expirată” poate fi mâncată dacă nu vezi pe ea pete de mucegai.

Te-ar putea interesa și: 11 alimente care nu expiră niciodată

Este greșit să considerăm că data inscripționată pe ambalaj este o indicație clară pentru când ar trebui sa arunci respectivul produs.

Iată ce alimente poți consuma după data de expirare

Pastele fainoase uscate pot fi pastrate in cutii inchise 1-2 ani dupa expirarea termenului de valabilitate inscriptionat pe pachet.

Fulgii de cereale pe care ii consumi la micul dejun rezista 6-8 luni mai mult decat termenul de valabilitate de pe ambalaj, daca acesta nu este deschis.

Carnea proaspata rezista mult mai mult fata de termenul de valabilitate, daca este congelata imediat dupa achizitie.

Laptele poate fi pastrat la frigider cu pana la 5 zile mai mult decat termenul de valabilitate inscris pe ambalaj.

Pungile nedesfacute de legume si fructe congelate pot rezista cu 8-10 luni mai mult decat termenul inscris de producator pe ambalaj.

Citeste continuarea…

Sursa

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *