Al șaselea român cu coronavirus. Anchetă epidemiologică pentru găsirea celor cu care a luat contact


                Al șaselea român cu coronavirus. Anchetă epidemiologică pentru găsirea celor cu care a luat contact

Al șaselea român cu coronavirus. Anchetă epidemiologică pentru găsirea celor cu care a luat contact

Al șaselea român cu coronavirus a fost confirmat astăzi, la Suceava. Bărbatul, în vârstă de 71 de ani, a venit pe 28 februarie, din Lombardia, o zonă cu risc a Italiei și a stat în izolare la domiciliu. 

Pe  2 martie 2020, bărbatul s-a prezentat la Spitalul Județean de Urgență Suceava, secția de boli infecțioase cu febră și frison unde a rămas internat.

Pacientului i s-au recoltat probe, inclusiv pentru testul pentru noul coronavirus, al cărui rezultat a ieșit pozitiv. În prezent, s-a declanșat anchetă epidemiologică pentru stabilirea contacților.

„Această persoană va fi transportată către Iași”, a declarat și Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, potrivit hotnews.ro.

Al șaselea român cu coronavirus

În prezent, au fost confirmate șase cazuri de coronavirus în România. Primul caz de infectare cu coronavirus a fost confirmat în România pe 26 februarie. Este vorba de un tânăr de 25 de ani din Gorj, care intrase în contact cu un italian bolnav și care a fost declarat vindecat pe 29 februarie.

Pe 28 februarie, au fost confirmate alte două cazuri de infectare cu coronavirus în România. Este vorba despre o femeie de 38 de ani din Timișoara și un bărbat de 45 de ani din Maramureș. Ambii au călătorit recent în Italia.

Al patrulea caz de infecție cu coronavirus din România a fost confirmat pe 3 martie la Timișoara. Este vorba despre un bărbat de 47 de ani, care a călătorit în același avion cu femeia din Timișoara diagnosticată pe 28 februarie.

Pe 4 martie, a fost confirmat al cincilea caz de infectare cu coronavirus în România. Este vorba despre un adolescent de 16 ani, nepotul bărbatului de 47 de ani diagnosticat pe 3 martie cu infecție cu coronavirus.

6. Un al șaselea caz de infectare cu coronavirus a fost confirmat în România, pe 4 martie. Un bărbat de 71 de ani din Suceava, care s-a întors din Lombardia, Italia, în data de 28 februarie și se afla în autoizolare.

Sursa

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *