5 lucruri pe care sa le faci la fiecare masa ca sa slabesti


                5 lucruri pe care sa le faci la fiecare masa ca sa slabesti

5 lucruri pe care sa le faci la fiecare masa ca sa slabesti

Sa slabesti fara sa tii dieta pare imposibil. Si totusi, exista cateva trucuri simple care dau rezultate daca le aplici la fiecare masa.

Desi pare mai degraba un nonsens, este posibil sa slabesti fara sa tii dieta. Michael Greger, autorul cartii „How Not To Diet: The Groundbreaking Science of Healthy, Permanent Weight Loss” si fondator al site-ului NutritionFacts.org, spune ca nu-i nicio magie, ci doar stiinta.

„Urasc cartile de diete”, scrie doctorul in noua lui carte. Pe lista lui neagra mai figureaza: „trancaneala pseudostiintifica”, „pozele inainte si dupa” si „indopatul”. „N-ai nevoie de anecdote cand ai dovezile stiintifice”, considera Greger. Iar el are destule, scrie The York Post.

Cartea sa antidieta de aproape 600 de pagini se bazeaza pe sute de studii si dovezi pentru a emite o noua strategie de slabit, bazata pe „cele mai clare dovezi disponibile”.

„Cel mai mare mit este ca trebuie sa mananci mai putin ca sa slabesti”, a declarat autorul pentru ziarul citat. „Mananca mai putin, misca-te mai mult”, este sfatul tipic pe care il auzi, pentru ca se presupune ca o calorie este o calorie… dar 100 de calorii din guma de mestecat sunt diferite de 100 de calorii din pui sau 100 de calorii din naut. E vorba de ceea ce absoarbe corpul tau”, a explicat el.

Bea apa!

Poate ca asta te va determina sa-ti umpli mereu sticla cu apa. Pentru ca apa este un accelerator natural al metabolismului si lucreaza asa de bine, incat daca bei doar un pahar mare de apa de patru ori pe zi, poti arde 100 de calorii, arata Greger.

Daca apa este rece, e si mai bine, pentru ca asta accelereaza si mai mult metabolismul – pe masura ce bei, organismul trebuie sa lucreze pentru a adapta temperatura lichidului la cea a corpului.

Conteaza si cand bei apa, pentru ca lichidul are un efect de umplere a stomacului. Asa ca cel mai bine este sa bei din timp doua pahare de apa inainte de fiecare masa.

Citeste continuarea…

Sursa

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *